Over ons

Mijn naam is Joyce Muschter en ik ben de trotse eigenaar van een aantal geweldige Border Collies. De honden zijn een groot, stiekem wel het grootste, onderdeel in mijn leven. De liefde voor dit ras is ontstaan door mijn eerste Border Collie genaamd Blue, een blauw-witte reu met veel passie voor werk en een super fijne energie om bij je te hebben. Het begon als een meisjesdroom die uitkwam.

Souls of Harmony Border Collies

Het ontstaan
Mijn liefde voor de Border Collie komt voort uit de hondensport Dogdance. Jaren lang heb ik op wedstrijdniveau gelopen met mijn terriër kruising Diëgo en mijn, inmiddels al overleden, Golden Retriever ‘Wizard’. Om verder te kunnen komen in deze hondensport kwam mijn eerste Border Collie reu Blue in mijn leven. Met Blue ben ik gestart in de Dogdance en ben ik met hem naar hondententoonstellingen gegaan, door dit laatste is de fokkerswereld mij steeds meer gaan trekken. Ik begon mijn eigen visie te vormen en toen kwam mijn Border Collie teefje Lya op mijn pad. Mijn meisjesdroom kwam uit en het avontuur kon beginnen.

FCI registratie
Souls of Harmony is sinds 2015 een FCI geregistreerde kennel. Een pup van Souls of Harmony voldoet dus aan de eisen van de rasvereniging (BCCN) tot de overkoepelende organisatie binnen Europa (FCI). Dit voor het fokken van Border Collies met een officiële stambomen.

Visie
Mijn visie op de hondenfokkerij, met in het bijzonder de Border Collie, is heel simpel en duidelijk. Souls of Harmony staat voor ‘zielen in harmonie’, dit kun je vanuit verschillende invalshoeken bekijken.

De hondenzielen onderling zijn in harmonie maar ook de zielen tussen baas en hond moeten in harmonie zijn. Voor mij zijn het karakter en temperament van een hond dan ook erg belangrijk en dit neem ik dus ook zeker mee in de keuze van fokcombinaties. Bij het plaatsen van de pups kijk ik dus ook goed naar de baas-hond combinatie.

Daarnaast vind ik dat mens en dier ook in harmonie moeten staan met de natuur. Mijn volwassen honden en pups krijgen daardoor bijvoorbeeld brokken en vers vlees van biologische afkomst. Maar ook de omgang en het gedrag gebeurt op een natuurlijke manier. Mits het anderen niet schaadt mag ieder individu op zijn eigen manier de wereld ontdekken en zichzelf ontwikkelen.

DSC_9252A1W

Een Border Collie is van origine een hond die graag wil werken. Dit werk gebeurt zowel mentaal als fysiek op een verantwoorde manier en in wat voor vorm dan ook. Rekening houdend met zowel de mentale als fysieke gesteldheid van zowel baas als hond kom je tot de ontdekking dat er heel veel mogelijk is.

Kortom:
Het fokken van gezonde, werkende en harmonieuze honden.

Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen.