Verhalen van eigenaren

Souls of Harmony Addicted To Love ‘MYRO’
Nakomeling uit het Love Story nest van Lya & Stalfik
Ingezonden op: 17-04-2021

Myro is nu 7 maanden.

Het is alweer een tijd geleden dat wij de kleine kruipende pups mochten ontmoeten. Hoewel het moeilijk is een voorkeur uit te spreken als er 7 lieve pups in een werpkist omkruipen, vloog Myro direct ons hart binnen. Met onschuldige oogjes keek hij ons aan en wij waren verkocht.

Begin november kwam het beslissende woord dat Myro bij ons mocht komen wonen. Een week later was het spannende moment dat hij mee naar zijn nieuwe huis ging in Wijnjewoude. Naast twee volwassenen wonen hier ook twee jonge kinderen die de pups tijdens de nestperiode toch wel spannend vonden.

Vanaf het eerste moment geeft Myro een en al liefde en is iedereen dol op hem (inclusief de voorbijgangers tijdens de wandelingen). Het liefst knuffelt hij de hele dag en vooral met onze zesjarige dochter. Hij vindt rust bij haar. Ondanks dat hij super ondeugend is, is hij heel gevoelig en heeft deze rust dan ook heel erg nodig. De wandelingen zijn een uitdaging met alle prikkels die daarbij horen. Daarom worden er nog veel verplichte rustmomenten voor hem ingepland na de wandelingen.

Als wij bezig zijn in het huis, is Myro een nieuwsgierig aagje en loopt hij voortdurend achter ons aan om te kijken wat wij doen. Hij is graag onder de mensen. Als er bezoek komt weet hij niet hoe hij zich hoort te gedragen. Myro kruipt zo dicht tegen de visite aan, dat ze bijna omver vallen door zijn enthousiasme.

Zijn grootste irritatie is dat hij niet op de bank mag liggen en blijft het proberen ondanks de correcties. Het zou toch wel heel gezellig zijn als hij ook gezellig mag knuffelen op de bank.

Leren kan hij als de beste! In een rustige omgeving voert hij de commando’s met gemak uit. Vooral de balspelletjes zijn favoriet. Wij zijn erg nieuwsgierig naar de ontwikkelingen die hij het komende half jaar gaat doormaken, hoeveel hij gaat bijleren en of hij nog knapper kan worden dan hij nu al is.

Souls of Harmony Just The Two Of Us ‘ZIVA’
Nakomeling uit het Love Story nest van Lya & Stalfik
Ingezonden op: 21-03-2021

Ziva is alweer 6 maanden.

Ze was vanaf het begin dat ze bij ons kwam wonen een gemakkelijke pup. Ze wist al snel wat de bedoeling was dat we niet aan dingen gaan  knagen en dat nee betekent mag niet. Dit geeft haar veel vrijheid want sinds een paar weken kunnen we haar ook uit de bench laten als we naar het werk zijn.  Ze is overal heel alert op en hoort alles en mag graag om haar heen en naar buiten kijken.  Ze kan zich ook heel goed alleen vermaken, elke dag zijn er wel momentjes dat ze even op je schoot moet zitten en je dan recht aan kijkt zo van even achter de oortjes kietelen (Haar zen momentje).

Ze kan  heel goed mopperen als iets haar te lang duurt of als ze er geen zin in heeft.

Samen met haar grote zus gaat het goed. Ze accepteren elkaar en spelen  met elkaar, maar je ziet wel dat Ziva meer contact zoekt maar dat dat voor Kaya (nog) niet hoeft.

Maar natuurlijk zijn er ook wel een paar puntjes waar we aan moeten werken om het gedrag hierin te veranderen.

Zo heeft ze een sterk drijfgedrag naar auto`s en fietsers. Ook is ze snel afgeleid bij de wandeling en is alles om haar heen interessanter dan jij en trekt ze aan de riem. Maar hier zijn we nu een week intensiever mee bezig om te trainen en je merkt al een verschil. Wat wel heerlijk is dat ze los kan lopen en ook weer terug komt als je haar roept.

Op naar de puberteit.