Nest ‘Chosen Family’

Het derde nest van Souls of Harmony Border Collies.

Chosen Family

Je gekozen familie zijn je vrienden. Een vriendschap is een onderlinge connectie door vertrouwen en onvoorwaardelijkheid. Er is een onverschrokken aantrekkingskracht welke is gebaseerd op gevoel. Je bent verbonden in het hart en de zielen zijn in harmonie.

Je wilt het beste in de ander naar boven brengen en bent er voor elkaar in goede en slechte tijden. Er is in de communicatie geen enkel woord nodig, je voelt elkaar aan. Het is fijn om bij elkaar te zijn en maakt eindeloze herinneringen.

Dit geldt voor zowel de vriendschap tussen mensen als de vriendschap tussen honden. Om over de vriendschap tussen een mens en een hond maar te zwijgen… Deze is bij een goede match vertrouwd en onvoorwaardelijk. ❤

Aoibhín (de moederhond) is in mijn leven gekomen dankzij een waardevolle vriendschap in mijn leven. We zijn aan elkaar gekoppeld doordat ik mijn hart heb laten spreken. Mijn band met haar is vanaf dag 1 speciaal en bijzonder. Bedankt Mark & Thineke van Kayleigh’s Border Collies en bedankt Aoibhín voor het teruggeven van het vertrouwen en de onvoorwaardelijkheid.

Bedankt voor onze vriendschap!

– Joyce Muschter –

De combinatie

Moeder:

Aoibhín
Kayleigh’s Ultimate Soul In Harmony

NHSB 3143971, Nederland

Vader:

Toníček
Multi Ch. Demolition Man Nica Bohemica

CMKU/BOC/12212/18, Tsjechië

Toníček is een langharige zwart-witte Border Collie. Hij is 53 cm in schoft en heeft een compleet scharend gebit. Doorgaans is hij in karakter erg stabiel, open, vriendelijk, aanhankelijk en heeft een gedoseerde werklust.

HD: vrij (A)
ED: vrij (0/0)
OCD: vrij (0/0)
PL: vrij (0/0)
Spondylose: vrij (0)
Oogexamen: vrij
DNA CEA, GG, IGS, MDR1, NCL, RS, SN, TNS: vrij
Tot heden geen epilepsie

Zijn werkcapaciteit is officieel gecertificeerd middels landelijke richtlijnen en hij wordt met regelmaat ingezet als gecertificeerde therapiehond. Hij is Tsjechisch Jeugdkampioen, Tsjechisch Kampioen, Sloveens Jeugdkampioen, Sloveens Kampioen, Tsjechisch Clubkampioen en behaalde een kwalificatie voor Crufts in 2021.

Stamboom van de pups:

Inteeltpercentage van 3% over 12 generaties.

© Anadune.com

De geboorte

Het ”Chosen Family” nest is geboren!

Op zaterdag 18 februari ’23 is Aoibhín voor de eerste keer mama geworden van een 3tal prachtige pups. Aoibhín moest de eerste dagen even wennen dus we deden het voeden en verzorgen van de pups daardoor samen. Door haar interesse en betrokkenheid bekommerde ze zich al snel over haar pups. Ze is een zeer beschermende en liefdevolle moeder.

Na een bezoek aan de dierenarts op de eerste dag zijn alle pups en mama Aoibhín volledig gezond verklaard, op 1 ding na …
Dit keer is er door trauma in de baarmoeder een pupje geboren met een lichamelijke beperking. Het betreft Kareltje. Hij had een vergroeiing in zijn rechter achterpootje waardoor deze bij de geboorte scheef stond. De eerste 10 á 14 dagen was het aankijken hoe dit zich verder zou ontwikkelen en wat zijn kansen zouden zijn voor de toekomst. Met behulp van masseren en fysiotherapie was er geen garantie maar wel goede hoop. Zo zie je maar hoe hard, maar ook veerkrachtig, de natuur kan zijn. Uiteindelijk is het vanaf 4 weken leeftijd helemaal goed gekomen. Op naar een geweldige toekomst voor alle 3 de pups!

v.l.n.r. Saartje, Wiesje, Kareltje (3 dagen oud)

De nakomelingen

De stamboomnamen van de pups hebben betrekking op het thema ‘Chosen Family’ (zie bovenaan de pagina). Dit keer hebben de pups Oud-Hollandse nestnamen gekregen. De vader Tony welke in Tsjechië Toníček (kleine Tony, o.t.w. Tonytje) word genoemd was de aanzet tot de verkleinende namen met -je.

Pup 1:

Souls Of Harmony Fearless Affinity
NHSB 3298183

Een zwart-wit langharig reutje.
Geboren op 18 februari 2023 om 03:14 uur.
Met een gewicht van 306 gram.

Nestperiode:
Zijn nestnaam is Kareltje. Hij heeft zijn nestnaam behouden en woont in Heerenveen (NL).

Pup 2:

Souls Of Harmony Bring Out The Best
NHSB 3298184

Een zwart-wit langharig teefje.
Geboren op 18 februari 2023 om 03:24 uur.
Met een gewicht van 340 gram.

Nestperiode:
Haar nestnaam is Saartje. Ze heeft haar nestnaam behouden en woont in De Zilk (NL).

Pup 3:

Souls Of Harmony Endless Memories
NHSB 3298185

Een seal-wit langharig teefje.
Geboren op 18 februari 2023 om 05:38 uur.
Met een gewicht van 307 gram.

Nestperiode:
Zijn nestnaam is Wiesje. Zij is vernoemd naar haar moeder en heeft de roepnaam Evi gekregen en ze woont in Nuenen (NL).

Voor extra beeldmateriaal en het nestdagboek van het ‘Chosen Family’ nest: klik hier