Video’s

yt_1200-vfl4C3T0K

Wij hebben een eigen YouTube kanaal.
Op dit kanaal hebben wij al onze video’s gepubliceerd.
In deze video’s zie je onze dagelijkse bezigheden,
activiteiten in de hondensport, showdagen en nog veel meer!

Hieronder is een lijst van al onze video’s met een beschrijving.
Klik op de titel om de video te bekijken. Veel kijkplezier!

#27 Oefenen gedurende de angstfase (Int. Dogshow Rotterdam ’19) (25-08-2019)
Showen is niet makkelijk. Sterker nog, het is moeilijk! Met veel oefenen en de juiste manier van trainen en les krijgen kun je heel ver komen. Toch is het moment in de ring maar heel kort. Een hond begeleiden in risicovolle situaties is ook zeker niet makkelijk. Een kleine onoplettendheid van de begeleider kan een drama worden voor een hond. Het is de manier hoe je ermee omgaat als het ‘fout’ gaat. Ken je hond 😉
Het is belangrijk om niet alleen je focus op het moment in de ring te leggen, maar ook bewust te zijn van alles daar buiten. In deze video laten wij zien hoe wij onze hond begeleiden en ondersteunen in dit soort situaties, de focus ligt dus voornamelijk op alles buiten de ring. Met een jonge hond in de angstfase kan het een groot risico zijn om naar een hondenshow te gaan, mits je gaat voor een goede ervaring en je bewust bent van de juiste begeleiding en risico’s.

#26 Op een positieve manier showen met je hond (KynoSpirit ZomerEvent ’19) (16-06-2019)
Hoe fijn is het dat je met je pup van 5 maanden ontspannen in de ring kan staan op tentoonstellingen? Ik kan je vanuit ervaring vertellen dat dit heel fijn is! Dit is ook hard werken. Allemaal verschillende elementen moeten samenkomen op het juiste moment. Samenwerken, vertrouwen, doorzettingsvermogen en engelen geduld maar vooral zorgen dat je als team plezier houd in wat je doet. Elkaar er doorheen helpen wanneer het moeilijk gaat en samen de freugde delen bij succes om wat voor reden dan ook.

#25 Showen met leerdoelen (Pinkstershow ’19) (09-06-2019)
Showen is nog niet zo makkelijk als dat het lijkt. Het is spelen met je eigen energie, je hond lezen en daarop volgend 1 brok teamwork. Het gevolg hiervan kan zijn: in balans staan en een prachtig rastypisch gangwerk laten zien. Daarnaast zijn plezier hebben, samen genieten en ontspanning een belangrijke factor tot succes.
Fouten maken is menselijk en van fouten leert men. Zo showen wij eigenlijk altijd onbewust met een leerdoel, dit keer was dit bewust. Zo’n leerdoel is opgesteld aan de hand van ervaringen uit het verleden en zijn gericht op de hond en jij zelf als handler. Ons leerdoel voor deze keer was: ”showen aan een showlijn”.

#24 Het showdebuut van Aoibhín (26-05-2019)
Aoibhín haar eerste show in de Jongste Pup klasse. Dit is een klasse met de leeftijden van 4 tot 6 maanden. Er stonden deze dag 2 puppen in deze klasse. Aoibhín was hier exact 5 maanden oud en de andere pup was 3 weekjes jonger. Dit was een fijne eerste ervaring voor onze kleine meid! Met dank aan de keurmeester Mw. M. ten Cate uit Nederland.

#23 De eerste kennismaking met de roedel (14-02-2019)
De ontmoeting van puppy Aoibhín met de rest van de Souls of Harmony roedel. Wij hebben er bewust voor gekozen om dit op neutraal terrein te doen. Dit verliep als volgt.

#22 Groot nieuws!!! (12-02-2019)
Het beste Kerst- en Valentijnscadeau ooit. Souls of Harmony krijgt gezinsuitbreiding! Een nieuwe lijn binnen onze kennel en dus nieuwe toekomstplannen. In deze video maken we bekend welk hondje onze roedel mag komen versterken.

#21 De dip die plotseling verdwenen was?! (Eindhoven ’19) (01-02-2019)
We zijn met Lya weer naar een hondenshow geweest, dit keer in Eindhoven. Ze was ingeschreven in de openklasse teven. Tijdens het inlopen heeft ze ook nog even samen met 1 van haar dochters uit de jeugdklasse gelopen. Leuk om die 2 even samen te zien. Tijdens het keuren viel de keurmeester iets op, ze zou een dip in haar rug hebben. Hiervoor moest ik haar even laten lopen en weer laten staan. En toen… Was de dip plotseling verdwenen?!

#20 Sneeuwpret in de tuin (23-01-2019)
Gister hadden de honden tijdens de wandeling in de middag al even kunnen genieten van een klein laagje sneeuw. Vanmorgen lag er een pak sneeuw van ongeveer 5 cm. We gingen met de camera en het fototoestel de tuin in om kennis te maken met de witte wereld. Terwijl Blue en Diego gelijk naar buiten gingen vond Lya het in het begin een beetje spannend. Toen ze erachter kwam dat sneeuw best leuk kon zijn gingen ze los. Rennen, spelen en ravotten door de tuin.

#19 Een goed begin is het halve werk (Winnershow ’18) (16-12-2018)
We hebben na een lange tijd Lya weer ingeschreven op een show. In deze video laten wij zien dat het niet alleen die paar minuten in de ring is maar dat het ook veel voorbereiding vergt op de dag zelf. We beschrijven het doel van het inlopen en daarna de prestatie in de ring. Lya werd hier 3e met een kwalificatie zeer goed.

#18 De osteopathie behandeling bij Lya (29-11-2018)
Lya is bij de osteopaat geweest. Onze honden worden regelmatig behandeld omdat elke hond toch vaak snel last heeft van lichamelijke blokkade in het bewegingsstelsel. Dit kan komen door bijvoorbeeld een sportblessure of het verstappen tijdens een wandeling. Door middel van deze behandelingen kunnen ze pijnvrij en beter bewegen!

#17 Twee geweldige winnaars! (NKC Clubmatch) (25-11-2018)
Wij zijn met Blue naar de NKC Clubmatch in Groningen geweest. Ook mocht ik Starling van Kayleigh’s Border Collies showen. Ze hebben het allebei ontzettend goed gedaan. Blue en Starling wonnen allebei hun klasse en nog veel meer! Het was een gezellige dag met geweldige resultaten onder de keurmeester Dhr. M. Koot uit Nederland.

#16 Hooperen met Lya (24-06-2017)
Na een lange periode is er weer tijd geweest om een video te monteren. Dit keer een video over de 2e les hooperen met Lya. Ik blijft het ontzettend fijn vinden om met haar te werken!

#15 Showen onder een Int. topkeurmeester met Lya (05-11-2016)
Wij zijn met Lya naar Dogshow Bleiswijk geweest. Na haar puberstreken van vorig weekend op de NKC Clubmatch in Groningen heeft zij zich vandaag van haar beste kant laten zien en won zij maar liefst haar klasse met een Uitmuntend. En dit onder topkeurmeester Dhr. Frank Kane uit Groot-Brittannië!!

#14 NKC Clubmatch in Groningen met Blue, Lya en Ellis (30-10-2016)
Wij zijn met ons hele Souls of Harmony showteam naar de NKC Clubmatch in Groningen geweest. Blue showde zich voortreffelijk, Lya onze überpuber en Ellis werd maar liefst Beste Veteraan in Show. Dit geweldige succes delen wij graag met jullie. Geniet samen met ons van deze prachtige overwinning 😉

#13 Puberstreken met Lya (22-10-2016)
Aangezien ik zoveel mogelijk van mijn honden wil laten zien heb ik even een korte video gemaakt, inclusief (h)ondertiteling, zoals het er hier tegenwoordig dagelijks aan toe gaat. Hopen dat dit goed gaat tijdens de NKC Clubmatch in Groningen. Video #14 zal het laten zien!

#12 12e verjaardag van Ellis (20-10-2016)
Ellis is alweer 12 jaar oud. Toch zie je het niet aan haar af. Wij verwachten nog jaren van haar te mogen genieten. Van harte lieve Ellis!!! Ellis woont bij mijn moeder en is de oma van Blue en Lya.

#11 Hanzeshow Zwolle met Blue en Lya (02-10-2016
Dag 2 van de hondenshow in Zwolle. We hadden Blue en Lya ingeschreven. Een andere keurmeester maar wederom goede resultaten.

#10 IJsselshow Zwolle met Blue, Lya en Ellis (01-10-2016)
Wij zijn met ons hele showteam naar de Int. IJsselshow in Zwolle geweest waar Blue in de kampioensklasse, Lya in de tussenklasse en Ellis in de veteranenklasse zich van hun beste kant hebben laten zien.

#9 Benelux Winner Maastricht (dag 2) met lya (25-09-2016)
De 37e Internationale Dogshow Maastricht (BeNeLux Winner) met Lya. Hier deed zij het wederom net zo goed als de dag ervoor. Prachtig gefocust in de freestack en het lopen gaat steeds beter.

#8 Hondenshow Maastricht dag 1 met Lya (24-09-2016)
De eerste dag van Dogshow Maastricht 2016. Lya showde hier in de tussenklasse. Voor het eerst netjes op afstand in de freestack.

#7 Roedelwandeling met Diego, Blue, Lya, Ellis en Doran (17-09-2016)
Een wandeling met 2 roedels. Deze roedels gaan vlekkeloos in elkaar over. Genieten dit!

#6 Hondenshow in Luxemburg met Lya (10-09-2016)
De eerste showvideo is een feit. Ik heb tijdens de show in Luxemburg alles vastgelegd op camera en hier een leuke compilatie van gemaakt.

#5 Picknick in het bos met Diego, Blue en Lya (06-09-2016)
Even heerlijk een lange wandeling met de hele roedel van ruim 8,5 km. Halverwege even picknicken en genieten van elkaar.

#4 Naar het hondenzwembad met Blue en Lya (03-09-2016)
I.p.v. een lichamelijk belastende hondensport zoals dogdance, agility, frisbee etc. doe ik dit met mijn honden. Gewichtloos bewegen voor de honden in een verwarmd zwembad. Voor de bevordering van spieropbouw, gedrevenheid en zelfvertrouwen. Ze vinden het nog leuk ook! De perfecte manier van hondensport.

#3 Schaapjes tellen met Ellis (02-09-2016)
Ellis + schapendrijven = leuk beeldmateriaal. We hebben er maar schaapjes tellen van gemaakt, heb jij ze al geteld?

#2 Schapendrijven met Lya (01-09-2016)
Als je voor het eerst met een Border Collie gaat schapendrijven is het maar de vraag hoe ze reageren. Vinden ze het geweldig, eng of juist geen zak aan? In eerste instantie was Lya erg ongeïnteresseerd omdat er een andere prikkel, de hond, veel groter was. Toen de hond uit zicht was gaf ze deze reactie…!

#1 Clickertraining met Lya (01-09-2016)
Hoe fijn is het om op een positieve manier te trainen en zelfvertrouwen op te bouwen bij je hond. Hier laat ik zien hoe je met klassieke conditionering (de hond zelf laten nadenken) a.d.h.v. shaping kan laten doen wat jij wilt. Mijn einddoel was om haar te laten omrollen. Lya is nog een blanco hondje waarmee weinig is getraind. Hierdoor kan zij het klassiek conditioneren goed oppakken en gaat ze beheerst te werk zonder gefrustreerd te raken.