Planning

1 december 2020 
Voor alsnog hebben wij op korte termijn geen geplande nesten. Op zijn vroegst zal dit zijn rond najaar 2021/voorjaar 2022. Details hierover zijn nog onbekend.
Mocht je op langere termijn opzoek zijn naar een pup, kies je bewust voor mij als fokker en sluit onze werkwijze aan bij jouw specifieke wensen? Meld je dan aan. Meer informatie hierover: klik hier.

7 augustus 2020
Lya is drachtig gescant!
Klik hier voor het beeldmateriaal op ons Youtube-kanaal.
Extra informatie over de combinatie vind je op de pagina Nest: Love Story. Deze pagina is speciaal voor alle informatie over het te verwachten nest.

DSC_0116

13 & 14 juli 2020
Er heeft op beide dagen een zeer geslaagde dekking plaats gevonden tussen Lya en Staflik. Half augustus laten we een drachtecho maken, tot die tijd genieten en duimen!

19 juni 2020
Het was even spannend gezien de coronacrisis of het geplande nest voor deze zomer wel door kon gaan, zie eerder bericht van 23 mei ’20. Afgelopen maandag is officieel bekend gemaakt dat de grenzen zijn geopend. Na veel overleg met de eigenaar van de reu is alles nu rond. Beide ouderdieren zijn op dit moment in goede condities om zich voort te planten. Dat houdt in dat, zodra Lya loops wordt, we (voor alsnog) onze reis kunnen gaan maken. Dit wel met de nodige maatregelen maar dat hebben we er graag voor over!

We gaan dit keer wel een andere reu gebruiken gezien de vorige poging die helaas niet was gelukt, zie onderstaand bericht van 10 januari ’20.

De nieuwe Mister Right voor Lya:
Hij heet ‘Staflik’ en is een echte uitblinker in zijn type. Hij woont in huiselijke kring bij een liefdevol gezin in Tsjechië. Hij is gevoelig, open, houd rekening met anderen en is een toegewijde vriend. Hij knuffelt graag, leert snel, is gehoorzaam, behendig en soms ook een beetje gek. Hij is getest op alle vereiste gezondheidsonderzoeken en volledig gezond verklaard. Voor meer informatie over Staflik: klik hier  (Open Gate Border Collies).

Onderstaande advertentie is de combinatie voor het geplande nest:

SOH_Planned litter_Summer 2020

23 mei 2020
Souls of Harmony Border Collies_Corona
I.v.m. de Coronacrisis is er nog geen duidelijkheid of de fokplannen met Lya door kunnen gaan. Haar ‘Mister Right’ woont namelijk in Tsjechië en deze grenzen zijn tot op heden nog gesloten. Het is dus nog even afwachten wat de mogelijkheden zijn voor de komende tijd.

Wordt vervolgd…

10 januari 2020
De grote dag was aangebroken. We hadden vanmorgen een afspraak staan bij de specialist voor een drachtecho bij Lya. Alle symptomen, zowel lichamelijk als geestelijk, waren aanwezig. Ze gedroeg zich vanaf het eerste moment als een drachtige dame.

Helaas hebben wij niet zoveel over de natuur te vertellen. Met pijn in mijn hart moet ik mededelen dat zij niet drachtig is. Op de scan waren al haar organen goed te zien, waaronder ook haar baarmoeder. Deze zag er goed uit maar wel leeg.

Er zullen dus begin februari geen pups worden geboren. De eerst volgende loopsheid gaan we het bij goede omstandigheden opnieuw proberen.

Hopelijk kunnen we dan deze zomer/najaar (2020) wel genieten van een nestje met pups.

DSC_0127_CR (15)

6 december 2019
Lya is gedekt!! Wij hopen begin februari 2020 haar pups te verwelkomen.

Dekaankondiging_versie 11a

Stamboom van de pups
Anadune_pedigree_1e nest

Meer informatie over de vader Tally (Open Gate Border Collies)

Foto’s van het prachtige liefdeskoppel

Deze diashow vereist JavaScript.

Interesse in een pup van Lya en Tally?
Neem dan z.s.m. contact met ons op!