Even voorstellen

DSC_5361A1W

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Joyce Muschter en ik ben 25 jaar oud. Ik ben, sinds januari 2015, de trotste eigenaresse van Souls of Harmony Border Collies. De reden dat ik zo trots op ben op mijn kennel is omdat ik als kind al droom van mijn eigen hondenfokkerij, zoals heel veel meisjesdromen. Ik had er toen echter nog nooit bij stil gestaan dat het fokken van honden zo gecompliceerd is. Door de jaren heen heb ik steeds meer kennis kunnen vergaren binnen mijn opleiding(en) maar zeker ook in mijn privéleven over het fokken van honden in deze tijd. Daarnaast verdiep ik mij in verschillende onderwerpen zoals training, gedrag, fokkerij, verzorging, huisvesting en welzijn binnen de kynologie.

Geschiedenis
Mijn passie voor de Border Collie komt voort uit de hondensport Dogdance. Jaren lang heb ik op wedstrijdniveau dogdance gelopen met mijn terriër kruising ‘Diëgo’ en mijn, inmiddels al overleden, Golden Retriever ‘Wizard’. Om verder te kunnen komen in deze hondensport kwam mijn eerste Border Collie reu ‘Blue’ in mijn leven. Met Blue ben ik gestart in de Dogdance en ik ben met hem naar hondententoonstellingen gegaan. Door naar hondententoonstellingen te gaan begon de fokkerswereld mij steeds meer te trekken. Ik begon mijn eigen visie op het fokken van honden te vormen en mede daardoor kwam het Border Collie teefje ‘Lya’ op mijn pad. Mijn meisjesdroom kwam uit en het avontuur kon beginnen.

Doelstelling
Mijn visie op de hondenfokkerij, met de Border Collie in het bijzonder, is heel simpel en duidelijk. Souls of Harmony staat voor: zielen in harmonie, dit kun je op verschillende manieren opvatten. De hondenzielen onderling zijn in harmonie maar zeker ook de zielen tussen baas en hond moeten in harmonie zijn. Voor mij zijn het karakter en temperament van een hond dan ook heel belangrijk. Uiteraard kun je hier als fokker weinig garantie op geven maar dit neem ik zeker mee in de keuze van fokcombinaties. Als fokker kun je wel iets meer zekerheid geven over de gezondheid van de fokhonden, en dus ook de nakomelingen. Aangezien een Border Collie van oorsprong een werkende hond is laat ik mijn honden ook testen op functioneel exterieur en aanleg tot schapendrijven bij Border Collie Club Nederland (BCCN). Kortom is mijn doelstelling: het fokken van gezonde, werkende en harmonieuze honden. Om deze doelstelling zo ver mogelijk tot uiting te laten komen fokt Souls of Harmony Border Collies volgens de regels van Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en Border Collie Club Nederland.

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen.